Младински образовен форум, во соработка со Институтот за комуникациски студии организираат онлајн предавање на тема: „Охридско Езеро – како да се заштити ...
| | веќе видена

Децата членови на ФА „Бисери“ и хорчето „Весели бисерчиња“, дуото Блек Мун кое го сочинуваат Мила Тренеска и Билјана Буџоска, под раководство на уметничкиот ...
сите 12 | | | веќе видена

Како што се гледа од документите објавени во книгата чија нсловна подоле ја објавуваме, Битола во 1468 година имала 470 домаќинства со 2 350 жители од кои 1 ...
| | веќе видена

 „Повеќето елементи ни се изработени по нарачка, за да можат најубаво да се вклопат во просторот, а омилено катче ми е собата гардеробер – воедно и една од ...
| | веќе видена

Фестивалскиот одбор на републичкиот литературен детски фестивал „Ракатки “ известува дека од вкупниот број пријавени творби на конкурсот „Ракатки – 2021“ ...
| | веќе видена

Охрид, 22. февруари 2021 (InPress) – Компанијата MoneyMAX од Охрид распишува оглас за вработување на специјалист за кредитирање на хипотекарни кредити. ...
сите 2 | | | веќе видена