Едвард Џозеф е експерт за управување со конфликти, кој предава на Школата за напредни меѓународни студии на универзитетот „Џон Хопкинс“ Авторски текст на ...
сите 24 | | | веќе видена

Информации со фотографии испратени редакцијата на “Фронтлајн” покажуваат слаб интерес на граѓаните од неколку градови за митингот на ВМРО-ДПМНЕ. Половина од ...
сите 2 | | | веќе видена

Комисијата за финансирање и буџет денеска ја продолжи амандманската расправа за ребалансот на Буџетот за 2022 година, во рамките на 38-та седница. Комисијата ...
сите 6 | | | веќе видена

Се работи на постоечките одрони на автопатот Штип-Миладиновци, но Министерството за транспорт и врски заедно со професорите од Градежниот факултет работат и ...
сите 22 | | | веќе видена

Во народното верување посебно важен празник се смета Вртолум, денот кога Сонцето се врти кон зима. Се верува дека тоа е тежок празник кога не се работи. Меѓу ...
сите 2 | | | веќе видена

Во пресрет на претстојниот самит на ЕУ и Западен Балкан, лидерите на земјите од регионот се повеќе размислуваат дали да одат на самитот.Претседателот Србија, ...
сите 15 | | | веќе видена

На прагот на летото, како што растат температурите надвор, се повеќе граѓани почнаа да го планираат својот одмор. Но освен жешко време, годинава жешки се и ...
| | веќе видена

Седма Меѓународна поетска манифестација „Охридски поетски бисер“ – 2022 година,во организација на Здружението за литература и култура „Охридски поетски бисер“ ...
сите 22 | | | веќе видена

На 26 Јуни