Излезе новиот албум „Најдоброто од музиката на Ковачески“ Климе Ковачески го претстави новиот албум за 2024 година, кој обединува некои од неговите најзвучни ...
| | веќе видена

Се вратив од Македонија, сега и тие како нас се викаат „ Северна“ . Таму е бетер од кај нас, изјави северно корејскиот лидер Ким Џонг Ун по враќањето од ...
| | веќе видена

Семинарот „Полска на полица“ се одржа вчера во градската библиотека „Браќа Миладиновци“. Проектот „Полска на полица“ има за цел да ја промовира и да ја донесе ...
| | веќе видена

Еден семестар студира на Педагошкиот факултет во Стара Загора, престојува во студентски дом и е презадоволна од сместувањето. Ивана Настеска од Прилеп, ...
| | веќе видена

Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој оваа година е редок по своите ретки 29 дена и во месецот кој пациентите со ретки болести го ...
сите 14 | | | веќе видена

Неколку котлиња се откриени во античките стратегиски кастели, како што е тврдината Кула, Бабино, во Демир Хисар, каде што се откриени пет дела од котлиња. Врз ...
| | веќе видена

 Матка, езерото Козјак, скопскиот аквадукт - има многу места низ Македонија во кои може да уживате во волшебните зајдисонца. Зајдисонцето е без сомнение едно ...
| | веќе видена

Жал ми е што многу долго не сме настапувале во Македонија, иако имаше некои обиди. Очекувам покана и јас со задоволство ќе дојдам со бендот, бидејќи знам дека ...
| | веќе видена

Во деветте основни училишта во Општина Охрид ќе се одржат работилници против врсничко насилство што ќе ги овозможи „Макпетрол“ во својата општествено одговорна ...
сите 4 | | | веќе видена