Куќата имала приземје и два ката. Во неа фамилијата Робевци живеела 35 години Кој и кога ја изградил Куќата на Робевци, еден од најмаркантните примери на ...
| | прочитана: 788 | веќе видена

Откако вчера беше објавена информацијата Александар Маленко е повторно сам и разведен, што тој самиот го потврди во „Добар ден, секој ден“ на телевизија Алфа, ...
сите 4 | | | прочитана: 447 | веќе видена

Фестивалот „Охридско лето” се огласи по повод смртта на светски познатиот полски композитор и диригент Кшиштоф Пендерецки. Тој настапи на „Охридско лето” во ...
сите 5 | | | прочитана: 389 | веќе видена

Кога се грижиш за женската убавина не е важно на која страна од светот си, бидејќи нема жена која не сака да изгледа убаво и да се негува. Ова искуство го дели ...
| | веќе видена

Новонастанатата ситуација со светската епидемија на коронавирусот секако ќе ги засегне сите сфери на општественото живеење. Во услови кога светот се обидува да ...
сите 6 | | | веќе видена

Охрид, 1. април 2020 (Inpress) – Значењето на 1-ви април глобално, општо прифатено е дека се одбележува како Меѓународен ден на шегата. Се смета дека денес е ...
| | веќе видена

Универзитетот „Св. Климент Охридски“ во соработка со Општина Битола денес дистрибуира информативни постери,плакати со хигиено-технички упатства и упатства за ...
| | веќе видена

Грчките левичари, кои како и секоја другар лево ориентирана интелектуала, имаат многу против НАТО, а локално немаат ама баш ништо против Македонија, ја ...
сите 2 | | | веќе видена

Ден 38. Македонија на мапата на СЗО меѓу земјите во кои се регистрирани заболени од Корона вирус. Биланс на заболени 384. Смрттни случаи 11. Млако менаџираме ...
| | веќе видена

 Може да се заклучи дека лекарите доследно ги почитуваат протоколите, во пресрет на очекуваниот пик на епидемијата кон крајот на месецов. Според неа, за жал, ...
| | веќе видена