Охрид, 1. април 2020 (Inpress) – Значењето на 1-ви април глобално, општо прифатено е дека се одбележува како Меѓународен ден на шегата. Се смета дека денес е ...
| | веќе видена

За експериментирањето со звукот, македонските поети и процесот на работа на неговото ново ЕП издание „ Пркос “ разговаравме со тетовскиот рапер Никола Трпески ...
| | веќе видена

Како изгледа еден ден во државен карантин во Македонија, колку работници останаа без работа поради коронавирусот, зошто наместо емпатија кон болните од ...
сите 4 | | | веќе видена

Новонастанатата ситуација со светската епидемија на коронавирусот секако ќе ги засегне сите сфери на општественото живеење. Во услови кога светот се обидува да ...
сите 6 | | | веќе видена

Универзитетските студентски собранија на Универзитетите „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје (УКИМ) и „Климент Охридски“ – Битола (УКЛО), по повеќе одржани ...
| | веќе видена