Заедницата на Македонците во Хрватска и Македонското културно друштво “Охридски бисер“ и годинава, иако скромно поради пандемијата со корона вирусот, го ...
| | веќе видена

Бугарската држава денес го чествува Свети Климент Охридски – сесловенскиот светец, научник, писател и просветител. Меѓутоа, бугарското општество продолжува со ...
| | веќе видена